Wat heb je gemist?

 

Zoals je misschien wel weet, hebben we op 26 april 2021 een online samenkomst gehouden. Met een groep deelnemers, die zich hadden aangemeld, hebben we in 1 uur tijd veel besproken. Was je er niet bij? We vatten hier kort de hoogtepunten samen.

Joyce, een van de moderators, heeft verteld over de Zorghelden actie, die Pleindoneren eind vorig jaar is gestart. Verschillende zorghelden waren genomineerd en zijn in het zonnetje gezet met een mooie Florence Nightingale lamp. Joyce heeft van een nominatie een filmpje laten zien. Natuurlijk is deze ook terug te zien op Pleindoneren – klik hier.

Van Joyce zijn we naar Pascalle gegaan, de andere moderator van Pleindoneren. Zij heeft kort iets verteld over de update van de website, die een metamorfose iheeft ondergaan. Het doel: duidelijkheid wie wat kan verwachten en een makkelijke ingang naar Pleindoneren op Andere Handen Community. Met de vormgeving in een mooi jasje gestoken, kan Pleindoneren de komende tijd weer goed vooruit.

Danielle, manager van het Jo Visser fonds, kon niet ontbreken. Dit jaar viert het Jo Visser fonds, een fonds aangesloten op Pleindoneren, het 100 jarig bestaan. Met terechte trots vertelde Danielle hierover. Het fonds is een intrinsieke aanjager van vernieuwing en de ontmoeting tussen generaties. Het jubileum creëert op een laagdrempelige manier aandacht voor zingeving (bemoediging) in de geest van Jo Visser.

“De insteek van het jubileum van het Jo Visser fonds is duurzaam. We hebben iets te vieren, maar investeren vooral in de toekomst! “

Ook is er een mooie podcast serie TOEN & NU ontwikkeld, bestaande uit 10 verhalen van ouderen die een keerpunt in hun leven hebben meegemaakt, wat leidde tot een nieuwe koers. De bijdrage is ook te zien op Pleindoneren – klik hier

In kader van het jubileum van het Jo Visser Fonds is er in samenwerking met Pleindoneren een mooi rubriek gestart, genaamd: “100 jaar jong en oud in de zorg”. We geven dit jaar 5 initiatieven die zich bezighouden met de verbinding tussen jong en oud een boost van €1.000,-. Heb je dit nog niet voorbij zien komen op Pleindoneren? – Klik dan hier

Na een korte pauze werd het podium gegeven aan @margreetmelman en haar initiatief Ontmoetingen Online. Het is een interactief platform met frisse zinvolle online dagbesteding voor kwetsbare (jonge) ouderen en/of mensen met een chronische beperking. zelfstandig thuiswonend, wonend in een zorgorganisatie of bekend bij een thuis- of welzijnsorganisatie. In haar bijdrage op Pleindoneren legt zij, dmv een Youtube- filmpje, meer uit over dit mooie initiatief – klik hier.

Last but not least namen de moderators van Pleindoneren even de kans om te evalueren. Door enkele vragen te stellen aan de aanwezigen, kwamen zij er al snel achter wat nóg beter kan en waar behoefte aan is op Pleindoneren. Zie de gehele bijdrage door op onderstaande knop te klikken.

Wat Pleindoneren met al deze informatie gaat doen? Inzetten om Pleindoneren een plek te maken van ons allemaal!