Voor fondsen

Pleindoneren is altijd op zoek naar fondsen die mee willen doen in de nieuwe vorm van doneren.

Pleindoneren bestaat niet zonder fondsen


Pleindoneren is de nieuwe vorm van “doneren”. Niet meer geld geven aan een aanvrager, maar een initiatief ondersteunen met kennis, talent en geld. Met dit idee is Stichting Else het digitale platform gestart. Op Pleindoneren komen ideeën, kennis en financiële middelen op een andere manier bij elkaar. De interactieve omgeving is vormgegeven door Andere Handen Community. 

Samen met fondsen (filantropische of bedrijven) kijken wij hoe we initiatieven, in lijn met hun doelstelling, kunnen ondersteunen. 

Wij hebben ondervonden dat deze andere manier werkt. Daarom nodigen wij fondsen uit deze werkwijze te ervaren op Pleindoneren. Dus zet vandaag nog een eerste stap met (een gedeelte van) jullie budget en ga deze uitdaging aan. Samen kunnen we nog meer mooie ideeën een steuntje in de rug geven.

Jo Visser fonds

Inmiddels heeft ook het Jo Visser fonds zich ook aangesloten bij Pleindoneren. Dit fonds stelt een deel van het donatiebudget beschikbaar op Pleindoneren. Het Jo Visser fonds heeft als doel om waardevolle ontmoetingen tussen jong en oud te stimuleren.

‘Er is niks leukers dan mensen, middelen en mogelijkheden te verbinden met als doel zorgonderwijsvernieuwing en het verbeteren van de beeldvorming over (werken in de) ouderen(zorg) door middel van waardevolle ontmoetingen tussen generaties. Pleindoneren past bij onze missie: Vaardig jong, waardig oud.’

Danielle Swart - swart@jovisserfonds.nl

Manager, Jo Visser fonds

Stichting Else

Stichting Else stelt, als eerste, haar donatiebudget beschikbaar op Pleindoneren. Hiermee kunnen de moderators samen met initiatieven op zoek gaan naar wat er nodig is om het idee echt verder te brengen. Stichting Else maakt zich sterk voor een toegankelijke en kwalitatief hoogwaardige maatschappelijke zorg in Nederland. 

Door de jaren heen hebben rechtsvoorgangers van Stichting Else (2011) gemerkt dat veel initiatieven in de maatschappelijke zorg en welzijn na een donatie/subsidie, vaak niet verder groeiden. Door een hedendaagse manier van financiële steun te bieden verwacht Stichting Else meer impact te kunnen bereiken. Hierbij gebruikt dit fonds transparante communicatie via de interactieve omgeving Pleindoneren. Deze omgeving is er om kennis uit te wisselen, innovatieve initiatieven zich te laten presenteren en op zoek te gaan naar wat een initiatief nu écht nodig heeft om te groeien.

Waarom Jo Visser fonds deelneemt op Pleindoneren

 

Recente berichten

Laatste berichten, nieuwe deelnemers en meer

Wat je hebt gemist tijdens de online samenkomst van Pleindoneren

Wat je hebt gemist tijdens de online samenkomst van Pleindoneren

Wat heb je gemist?   Zoals je misschien wel weet, hebben we op 26 april 2021 een online samenkomst gehouden. Met een groep deelnemers, die zich hadden aangemeld, hebben we in 1 uur tijd veel besproken. Was je er niet bij? We vatten hier kort de hoogtepunten...

Neem contact op

Heb je een specifieke vraag: gebruik een van de onderstaande contact manieren of stuur een bericht via het formulier.

Wij werken zonder kantoor.