Pak het podium 

Verhalen verbinden door kunst

29 november 2021 om 17:00u is het weer zover: Pleindoneren organiseert een online Pak het Podium sessie!

De Pak het podium sessies zijn korte online meetings (1 uur) om elkaar te ontmoeten en samen te sparren over een specifiek thema. Het doel is om het initiatief dat zich presenteert met een vraag verder op weg te helpen. En hoe leuk is het om de kennis en het netwerk van andere Pleiners/nog-niet Pleiners in te zetten?!

Dit keer in Pak het Podium…

@ankevanvliet, van poppentheater Popcontact presenteert haar idee Voor het Voetlicht.

Popcontact speelt voorstellingen en interactief poppenspel voor mensen met (beginnende) dementie. Met behulp van poppenspel, voorwerpen, liedjes en poëzie komen verhalen uit het verleden tot leven. Anke speelt al een poosje met het idee om met ouderen samen, hun eigen verhalen ‘op te halen’ en dit op een kunstzinnige manier vorm te geven. Daarom gaat Anke graag in op de vraag van de King Arthur-groep om te onderzoeken of en hoe er theater gemaakt kan worden met de deelnemers van de ontmoetingscentra voor mensen met (beginnende) geheugenproblemen. 

“Als oudere draag je veel verhalen mee, dementie laat sommige verhalen toe en laat andere verhalen in de mist verdwijnen. Dit kan een gevoel van verwijdering geven van jezelf, naast de gevoelens van verwarring, verdriet, eenzaamheid, rouw. Mensen hebben dan ook extra behoefte aan, nabijheid, positiviteit, in verbinding zijn met zichzelf en anderen, een doel in het leven.”

Tijdens Pak het Podium presenteert Anke haar initiatief met een vraag aan de deelnemers.

Daarnaast zullen we verder doorpraten over het thema zelf. Hebben anderen ervaringen met het verbinden van verhalen door kunst? Tot welke projecten heeft dat geresulteerd, etc, etc.

 

Voor wie is deze sessie?

De sessie is voor iedereen die geïnteresseerd is in dit onderwerp, bezig is met projecten rondom dit thema en/of Anke op een of andere manier verder kan helpen.

Benieuwd geworden naar de sessie? Meld je dan nu aan! Dit kan door op onderstaande button te klikken (voor leden van Pleindoneren) of een mailtje te sturen naar info@pleindoneren.nl 

Anderen vanuit jouw netwerk uitnodigen kan natuurlijk ook. We begrijpen dat zij misschien nog geen lid zijn van Pleindoneren. In dat geval kunnen zij ook een mailtje sturen naar info@pleindoneren.nl

Je ontvangt enkele dagen van te voren een mailtje met een link naar de Google Meet.

Tot de 29ste!