Initiatieven van Zorg4Effect én All You Can Learn krijgen impuls om hun ideeën verder te ontwikkelen!

Op Pleindoneren hebben afgelopen week twee initiatieven het nieuws ontvangen dat zij een impuls krijgen voor het ontwikkelen van hun initiatieven.

Zorg4Effect en VR-onderwijs

Stichting Elsie heeft via Pleindoneren een aanjaagimpuls toegekend aan Zorg4Effect van Mieke Hollander. Zij gaat 2 modules ontwikkelen rond seksualiteit/intimiteit en thuiszorg. Als andere (financiële) partner doet de gemeente Leiden mee. Deze VR technologie zal ingezet worden in het onderwijs. Door deze a.s. zorgprofessional te scholen in het inzetten van VR om zo mantelzorgers, vrijwilligers en cliëntenraden te laten ervaren wat er rond de gekozen thema’s gebeurd in de zorg. Alle ontwikkelingen zullen gedeeld worden op de community Pleindoneren. 


All You Can Learn: Open badges en AI

Daarnaast is met dank aan Stichting Else is ook een aanjaagimpuls toegekend aan Allyoucanlearn.eu. Met deze aanjaagimpuls en bijdragen van meerdere participerend partijen kan een pilot gestart worden met twee doelstellingen. 1) Meer te halen uit de huidige medewerkers door competentiegericht op te leiden middels E-learning en Open Badges en 2) nieuwe medewerkers sneller naar de arbeidsmarkt toe te leiden via Artificial Intelligence. Alles in het kader van het arbeidstekort bij zorg- en welzijnsinstelllingen. Op de community Pleindoneren kun je het initiatief verder volgen. 

 

Klik op de button hieronder om naar de community Pleindoneren te gaan. Ben je nog geen lid van Pleindoneren? Geen probleem! Registreer je snel en ontvang een link om je gratis aan te melden voor de community.