Het eerste half jaar zit erop. Onze communityleden hebben niet stil gezeten. Ben je benieuwd naar de gebeurtenissen en maatschappelijke initiatieven die van impact zijn? Lees dan hieronder mee…

 

Initiatieven

 

Duo wonen

Een paar jaar geleden kwam dit geweldige initiatief al bij Pleindoneren terecht. Een nieuw woonconcept waarbij een huur- of koopwoning gesplitst wordt in twee zelfstandigen woningen. Zo wordt het woningtekort voor jongeren opgelost en kunnen ouderen langer zelfstandig thuis wonen. Afgelopen april was het dan zo ver: De eerste DUO-wonen locatie werd opgeleverd! Lees hier meer over dit initiatief.

In de gaten houden..

 

SlimmerThuisBox

Een groep innovators van de Health Innovation School (HIS) hebben afgelopen periode de SlimmerThuisBox verder ontwikkeld! Het een gratis informatiebox over innovaties met gadgets, kortingsbonnen, uitnodigingen om demo’s bij te wonen en QR-codes/links naar instructiefilmpjes op internet.

Het is een cadeautje dat ouderen mogen ontvangen of op mogen komen halen. Een deel van de box wordt met landelijke informatie gevuld, maar het lokale netwerk is minstens zo belangrijk. De SlimmerThuisBox is nu druk bezig met alle voorbereidingen. Mocht je meer willen weten over het initiatief klik dan hier.

 

Inclusieve verbinding tussen jong en oud

Vorig jaar hebben de stichting Jord en stichting Geluksmomenten via het plein elkaar gevonden. En nu is het zover dat, het plan wat ze samen hebben opgezet, uitgerold gaat worden! Samen iets doen tegen eenzaamheid onder ouderen. De jongeren van St. Jord en ouderen in de wijk ontmoeten elkaar. Met De Gelukskoffer van St. Geluksmomenten ondervinden ze welk effect de koffer heeft op de gesprekken. Meer weten over de twee stichtingen? Klik hier.

 

Hopelijk hebben wij je weer een boost aan inspiratie gegeven met deze mooie ideeën en vragen. Kan jij jouw kennis, expertise of netwerk inzetten voor een van deze initiatieven of op een andere manier? Word dan actief op de Community Pleindoneren!

Ergens hulp bij nodig? Stuur een van de moderators een mailtje en we helpen je graag. Lenneke@pleindoneren.nl of Pascalle@pleindoneren.nl