Cartoon door Studio Flip (https://www.flip.nl)

Pak het podium sessie

Anke van poppentheater Popcontact presenteert haar idee Voor het Voetlicht. Anke speelt al een poosje met het idee om met ouderen samen, hun eigen verhalen ‘op te halen’ en dit op een kunstzinnige manier vorm te geven.

We zitten met zo’n 9 personen in de GoogleMeet. Anke heeft een aantal vragen waar zij graag met de aanwezigen over wil sparren.

De aanwezigen geven haar tips en vertellen over de eigen ervaringen. Als we het einde naderen van de sessie wordt het steeds duidelijker welke weg Anke kan inslaan met haar idee. Michelle van de King Arthur groep heeft al een keer gesproken met Anke. Samen willen ze de uitdaging wel aangaan om tot een pilot te komen. Verrijkend was het om de invalshoek te ervaren dat jonge kinderen vaak met enige afstand kijken naar familieleden met dementie.

Willen we samen tot een dementievriendelijke samenleving komen, waarbij de mensen met dementie gezien worden en mee mogen doen, dient ons beeld van deze mensen te veranderen. En waar beter te beginnen dan bij de jongere (basisschool) kinderen. Zij vormen het startpunt voor deze verandering. Als toekomstige mantelzorgers en (wellicht) ook toekomstige zorgprofessionals.

Wij, de moderators zijn erg benieuwd of deze Pak het Podium een vertaling zal vinden in een pilotinitiatief. Dank aan alle aanwezigen voor het meedenken.